Valtra lanceert 5de generatie tractoren

De nieuwe Valtra G-serie is de eerste van de 5e generatie Valtra-tractoren. De nieuwe reeks past tussen de populaire A- en N-series. De G-serie is ook de eerste tractor in de 100-145 pk-klasse die zowel SmartTouch als mogelijkheden voor precisielandbouw biedt. De nieuwe G-serie beschikt over vier uitrustingsniveaus: Basic, Comfort, Technology en Technology Pro. 

“De G-serie is bij uitstek een universele landbouwtractor die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als voorlader, om te sproeien, voor de productie van veevoer en het telen van groenten met behulp van SmartFarming. Het bedienen van een universele tractor als deze moet eenvoudig, veilig en onder normale werkomstandigheden kunnen gebeuren, met daarbij een krachtig fronthefinrichting, hydrauliek en uitstekend zicht. Al met al is de G-serie compact maar nog steeds sterk,” vertelt Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales en Marketing.

De G-serie heeft een moderne en ruime cabine met 5,7 vierkante meter glas, inclusief 0,35 vierkante meter glas in het panorama dak. De cabinevering verhoogt het comfort, net als de verwarmde spiegels, airconditioning, lage cabineverwarming en USB-oplaadstekkers die bij de hulpaccu beschikbaar zijn. De Versu-modellen met de SmartTouch-interface hebben toegang tot dezelfde SmartFarming-functies als de grotere modellen uit de N- en T-series. Ook zijn de Active-modellen uitgerust met het Auto-Guide automatische stuursysteem en precisielandbouwfuncties die via de SmartTouch Extend terminal kunnen worden geactiveerd.

De G-serie heeft een 24+24R-transmissie met vier groepen en zes Powershift-versnellingen. Overschakelen van de B- naar de C-groep en tussen de C- en D-groep gaat automatisch, waardoor het bedienen van de tractor nog eenvoudiger wordt, zeker tijdens transportwerkzaamheden. De nieuwe G-serie wordt aangedreven door een viercilinder 4,4 liter AGCO Power-motor. Het compacte formaat van de motor zorgt ervoor dat de tractor een zeer lage neus heeft en uitstekend zicht biedt. De motor voldoet aan de Fase V emissie-eisen zonder EGR. Een elektronische wastegate en 1600 bar Bosch commonrail injector zorgen voor een snelle reactie en leveren koppel bij uiteenlopende motortoerentallen. Alle modellen zijn voorzien van een powerboost die al kan worden gebruikt bij snelheden in B5 of een hogere versnelling. Valtra’s traditionele Sigma Powerboost is ook voor de PTO beschikbaar. De G125 Eco is het zuinige EcoPower-model waarbij de bestuurder de Power- of de Eco-modus kan kiezen, waardoor het motortoerental wordt verlaagd en de koppel naar 555 Nm wordt verhoogd.

De G-serie is direct beschikbaar.

%d bloggers liken dit: