Grimme optimaliseert RH-stortbunkers

Grimme, dat al meer dan 20 jaar inschuurtechniek aanbiedt, vernieuwt en optimaliseert de RH-stortbunkers voor oogstseizoen 2020. Onder andere de stortopening en de smering van de stortbunkers is hertekend.

Omdat verschillende (kip)wagens verschillende afmetingen hebben heeft Grimme de stortbunker-opening aangepast met zijdelingse rubber flappen in meerdere delen en een flexibele schort, door Grimme aannamekleed gedoopt. De onderste steunbalk kan als beveiliging achteruit bewegen. Het aannamekleed is nu voorzien van kogellagers en zonder gereedschap in hoogte verstelbaar, zodat deze snel en eenvoudig aan de verschillende hoogtes van de transportvoertuigen aangepast kan worden. Verliezen bij het vullen van de stortbunker kunnen daarmee nog beter voorkomen worden.

De nieuwe oliesmeerset biedt een praktijkgerichte oplossing om de bunkerbodemketting te smeren en daarmee de levensduur tot een maximum te verhogen. De verzorging en het onderhoud van de machine wordt voor de bediener vereenvoudigd, omdat het manueel smeren vervalt.

 

%d bloggers liken dit: