Dezeure investeert in nieuwe locatie te Diksmuide

Dezeure, nu gevestigd in het West-Vlaamse Beauvoorde (Veurne), breidt uit met een nieuwe productielocatie in Diksmuide.  

Door de stijgende vraag naar hun producten en de verschillende nieuwe ontwikkelingen die Dezeure de afgelopen jaren uitbracht werd de locatie in Beauvoorde te klein. De nieuwe fabriek moet de efficiëntie in het productieproces vergroten, productietijden verkorten en de productiecapaciteit vergroten. Bij het uittekenen van de nieuwe fabriek werd rekening gehouden met de grote verscheidenheid aan uitvoeringen en het maatwerk dat dikwijls op vraag van klanten wordt gedaan, zodat productietijden en -lijnen zo kort mogelijk kunnen gehouden worden. Daarnaast investeert de fabrikant ook in de nodige software als ruggengraat voor het productieproces. In de nieuwe gebouwen wordt ook de nodige ruimte voorzien voor een R&D cel zodat Dezeure kan blijven inspelen op de veranderende markt.

“Door in te zetten op ver doorgedreven innovaties, streven we ernaar om aan de noden van de hedendaagse, en vooral ook toekomstgerichte ondernemingen te voldoen”, zegt Siel Himpens, Verkoopsdirecteur van Dezeure. “Het staat buiten kijf dat de landbouw- en de transportwereld in Europa een enorme omwenteling doormaken. Op allerhande domeinen zien we strengere eisen, maar ook de gebruikers zelf hebben een steeds grotere behoefte aan meer controle. Denk maar aan het volledige smart digital farming gebeuren, Internet of Things, enz. Wij staan als fabrikant aan de basis van deze nieuwe ontwikkelingen. Het is voor ons dus een evidentie om hierin de nodige stappen te zetten. De recent doorgevoerde productinnovaties tonen reeds de richting waar we naartoe willen. We merken dat de gebruikers van onze machines hier enorm veel potentieel in zien. In de landbouwsector is rendementsverhoging heel belangrijk en daar zet Dezeure als fabrikant sterk op in. Dankzij de innovatieve producten stijgt de verkoop, ook in het buitenland. De vestiging in Beauvoorde blijft behouden, maar is ruimschoots te klein om voldoende aantallen op een efficiënte manier te kunnen produceren.”

%d bloggers liken dit: