Delvano maakt opvolger voor Terresta 4000

Delvano heeft een opvolger gemaakt voor de Terresta 4000. De nieuwe zelfrijder werd Terresta 5000 gedoopt. De zelfrijder heeft een variabele spoorverstelling, onafhankelijke wielophanging en een smalle transportbreedte van 2,55 m.

De nieuwe spuitmachine beschikt nu over een grotere spuittank van 5000 l en een inox spoeltank van 500 l die zich onder het laadplatform bevindt. Het hart van de machine is een Deutz TCD 6.1 motor van 245 pk die voldoet aan de Stage V emissienormen. De plaatsing van de motor achteraan zorgt  voor laag geluidsniveau in de cabine. De zelfrijder beschikt over vernieuwde wielmotoren met verhoogde tractieprestaties. Delvano rustte de machine ook uit het Eco-Drive systeem waardoor er gereden kan worden met een verlaagd motortoerental voor een zuiniger brandstofverbruik.

De vernieuwde cabine is standaard uitgerust met actieve filters en geïntegreerd overdruksysteem om te voldoen aan de Cat 4 eisen. De verlichting van de machine is compleet in LED uitgevoerd voor uitstekend zicht tijdens de nacht. De ergonomische trap zorgt voor een zeer gemakkelijke en veilige toegang tot de cabine en het laadplatform.

In optie kan de nieuwe Terresta uitgerust worden met verhoogde wielhouders voor extra bodemvrijheid van 15 cm. De olieleidingen van de wielmotoren zijn netjes weggewerkt zodat er geen schade aan het gewas wordt veroorzaakt.

De Terresta is beschikbaar met een 27 tot 39 m HA spuitboom. Verschillende geavanceerde en innovatieve spuittechnieken zijn beschikbaar: luchtondersteunde spuitdoppen Airtec, dop per dop afsluiting, automatische dopselectie Auto-Select, pulserend spuitsysteem Dynamic-Pulse-Spray, …  De machine kan ook uitgerust worden met het automatisch spoelprogramma Auto-Eco-Clean.

De nieuwe zelfrijder kan uitgerust worden met de CropXplorer gewassensoren. Hiervoor is een frame beschikbaar om de CropXplorer eenvoudig vooraan te monteren. De gewassensoren kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het variabel toedienen van vloeibare stikstof en loofdoding.

 

%d bloggers liken dit: