Amazone breidt de UF 02 gedragen veldspuiten-reeks uit met twee extra producttypen. De UF 1002 heeft een inhoud van 1.100 liter, de UF 1302 heeft een volume van 1.400 liter. Beide typen kunnen worden gebruikt met de dwars ingeklapte Q-plus-spuitbomen van 12 tot 15 meter of de opgeklapte Super-S1- of S2-spuitbomen van 15 tot 30 meter werkbreedte. De complete UF 02-serie omvat daarmee tankvolumes van 1.000 tot 2.000 liter. De bekende spuittypen UF 901 en UF 1201 in het middelste prijssegment blijven in het productieprogramma.

De nieuwe gedragen spuiten hebben een speciaal gevormde, polyethyleen tank met een gunstig zwaartepunt. Dankzij de zeer compacte tank is de afstand tussen de aankoppelpunten van de onderaanspanning en de spuitboom tot een minimum beperkt. Het snelkoppelsysteem maakt comfortabele en veilig aan- en afkoppelen mogelijk, ondanks de korte afstand. Het standaard wegzetsysteem hoeft alleen bij aanvang van de werkzaamheden van buitenaf te worden ontgrendeld en de wegzetsteunen schuiven vanzelf onder de tank.

Het spuitvloeistofcircuit wordt bediend via het SmartCenter controlecentrum. Deze is beschermd tegen vuil en spatwater achter een grote draaibare beschermkap aan de linkerkant van de machine. Naast de centrale opstelling van alle relevante bedieningselementen, bevindt zich hier ook de vulmengbak van 60 liter. Dankzij de nozzle in de zuigopening en de krachtige ringleiding kunnen ook korrels probleemloos worden ingespoeld. Bij zuig- en drukvulling is altijd schoonwater aanwezig bij de vulmengbak. Met de zelf ontwikkelde 7-voudige drukkraan is het ook mogelijk om de schoonwatertank te vullen tijdens het afzuigen. Voor persoonlijke beschermingsmiddelen is een stofdicht opbergvak geïntegreerd in het machineontwerp boven de vulmengbak.

Voor automatische bediening van het vloeistofcircuit is het optionele Comfort-pakket is beschikbaar. Dit omvat de automatische vulstop voor het vullen met de zuigslang en optioneel ook voor de drukvulling. Tijdens het uitbrengen regelt het roerwerk zichzelf automatisch afhankelijk van het tankniveau. Om schuimvorming te voorkomen, wordt de roercapaciteit verminderd wanneer het vulniveau daalt totdat het volledig wordt uitgeschakeld. Dit pakket bevat ook de auto-dynamische roerwerkbesturing. Na het spuiten maakt het Comfort-pakket een volledig automatische reiniging mogelijk die op afstand kan worden bediend vanuit de tractorcabine. Bovendien kan de UF 02 in de fabriek worden uitgerust met continue interne reiniging.

Voor de spuitbomen (Q-plus, Super-S1 en Super-S2) zijn verschillende spuitleidingen met TG-sectieschakeling en enkele of drievoudige dophouders leverbaar. Bij de Super-S1- en Super-S2-spuitbomen kan de sectieschakeling ook nog worden gecombineerd met het DCS-drukcirculatiesysteem. Voor de Super S2-spuitboom biedt AMAZONE ook de elektrische individuele dopschakeling AmaSwitch met 3 of 4-ling dophouders en de standaard DCS-Pro. Voor de AmaSwitch 4-ling dophouders is er ook een adapterset voor een dopafstand van 25 cm. Het bijzondere is dat de adapterset met de nozzles altijd op een afstand van 25 cm op de machine kan blijven. Bij het gebruik van sleepslangen kan de adapterset natuurlijk ook worden gebruikt.

Om het volume uit te breiden met 1.000 of 1.500 liter kunnen de UF 1002 en 1302 ook worden gebruikt met de fronttank FT 1001 of FT 1502. Met FlowControl + is de fronttank volledig geïntegreerd in het vloeistofcircuit van de gedragen veldspuit. De vloeistofstroom tijdens het vullen en ook tijdens het spuiten is volledig geautomatiseerd tussen de voorste tank en de achterste tank.

%d bloggers liken dit: