Vredo ZB4 Contractor nu ook in 12 meter

Vredo toonde eerder dit jaar de nieuwe ZB4 Contractor bemester in de werkbreedtes 7,5, 8,25, 9 en 9,75 meter. Nu zijn ook de eerste 12 meter bemesters uitgeleverd. 

De Vredo ZB4 Contractor 12 meter is standaard uitgevoerd in haar vertrouwde dubbele schijf uitvoering, om de mest in een scherpe snede weg te kunnen leggen, voor maximale stikstofopname. Na marktonderzoek en interviews met gebruikers, is er besloten ook een enkele V-schijf uitvoering te ontwikkelen. De enkele V schijf is uitermate geschikt voor het bemesten van voorjaarsgewassen zoals graan en mais, maar uiteraard ook voor het zodenbemesten en het bemesten van stoppel land.

De schijven zijn gemonteerd aan een duo schijfmeshouder. Deze is gewichtsbesparend, onderhoudsvrij en mechanisch geveerd en garandeert daarmee een optimale bodemvolging. Door het gebruik van onderhoudsvrije torsierubbers zijn de duo elementen bovendien meestuurbaar. De torsierubbers zorgen, in combinatie met de doordachte veerconstructie waarbij de veer is afgezet op het frame, voor een zelfrichtende schijfmeshouder.

De ZB4 is standaard uitgevoerd met centraal bediende hydraulisch afsluiters, optioneel kan dit ook met lucht- en/of sectie afsluiting. Een geheel nieuw en doordacht afsluiter principe zorgt er voor dat de afsluiters pas los gaan als deze bediend worden. De gevoelige componenten zoals afsluitcilinders en luchtbalgen zijn voor aan  het frame op een beschermde plaats gemonteerd, zodat ze vrij blijven van mest en ander vuil.De gestroomlijnde rubber uitstroommondstukken zitten dichter op het hart van de schijven zodat mest direct in de sleuf en vloeiend naar achteren afgelegd wordt.

Het nieuwe frame pendelt vrij in het veld, heeft daardoor een uitstekende bodemvolging. De bemester is eenvoudig vlak en bol te stellen door middel van het in en uitdraaien van de trek/duw stang. Na opklappen en heffen treedt de pendel blokkering in werking. Dankzij het open frame is de machine makkelijk schoon te spuiten.

De ZB4 contractor 12  meter is in transport stand aan de bovenzijde slechts 250 cm breed. Standaard is de machine uitgerust met een aankoppeldriehoek, als optie is de ZB4 uit te voeren met Eversbok of duimplaten. De mechanische bediende schermborden omsluiten de schijven voor een veilig transport.

Voor exactere verdeling heeft Vredo gekozen voor 2 Vogelsang Exacut ECQ verdelers. Dankzij het grote deksel aan de achterzijde kan men eenvoudig bij de slijtdelen. De bemester is uitgevoerd met 40 mm slangen voor nauwkeurige precisiebemesting, gewichtsreductie en langere levensduur.

%d bloggers liken dit: