Joskin Betimax krijgt nieuwe zijhekken

Joskin greep de invoering van nieuwe Europese normen voor landbouwmachines aan om de Betimax veetransportwagens te verfijnen. Het resultaat zijn 3 nieuwe modellen zijhekken. 

De draaibare zijhekken zijn een eenvoudige basisoplossing met een betrouwbare structuur uit vierkante profielen. Bevestigd door middel van scharnieren aan de achterkant van de veewagen openen deze met een maximale hoek van 190°. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 3,50 m en 4,50 m.

De constructie uit ronde buizen van de telescopische zijhekken is 2,00 m lang in transportpositie en kan zich uitstrekken tot 3,60 m met een automatische vergrendeling in beide posities. Ze kunnen worden opgeklapt aan de achterkant van de bak (voor krappe en smalle plaatsen zoals een stalingang), of door langs de veewagen te draaien met een grote openingshoek van 270°.

De draaibare zijhekken op rails  zijn de meest flexibele oplossing. De zijhekken zijn gemonteerd op een sterke rail die aan de bak is vastgemaakt. De zijhekken kunnen via deze rail verplaatst worden waardoor ze ook op smalle plaatsen kunnen gehanteerd worden. De lager is ook voorzien van een scharnier waardoor de zijhekken in elke positie op de rail met meer dan 150° gedraaid kunnen worden. De basislengte van de zijhekken is 3,50 m, maar voor de Betimax modellen van 6m, 7,50m en 9m kunnen ook zijhekken van 4,5 m optioneel gemonteerd worden. Allen zijn voorzien van een glijdend verhoogd segment om de wielkast te omzeilen.

Alle Joskin zijhekken beschikken over een zelfdragende balancering met verstelbare bovenste veer. Hierdoor worden zowel de gebruiker als de scharnieren ontlast. Op oneffen grond kunnen de zijhekken flexibel geplaatst worden dankzij de boogvormige montage. Bij transport heeft de Betimax veetransportwagen met zijhekken een maximale transportbreedte van 2,55 m. De hekken worden beveiligd door een vergrendeling en zijn voorzien van rubberen stops om geluid te dempen bij schokken.

 

%d bloggers liken dit: