Nieuwe M-reeks frontladers bij John Deere

In 2015 bracht John Deere de R-serie frontladers uit. Het uitgebreide assortiment wordt nu  met vier aanvullende modellen vervolledigd. De M-serie is specifiek bedoeld voor boeren die op zoek zijn naar een veelzijdige, lichte voorlader tegen een aantrekkelijke prijs.

In de kleinere manoeuvreerruimtes, zoals die vaak op gemengde of veeteeltbedrijven te vinden zijn, zorgt het slanke laderarmprofiel voor goed zicht op de bak, de bevestigingspunten en de omgeving rond de tractor. Alle modellen hebben een krachtig mechanisch zelfnivellerend systeem (MSL) dat extra uitbreekkracht biedt, zodat de bak volledig kan worden gevuld. Bij deze voorladers uit de M-serie, die 20% lichter zijn, is er aan de achterzijde 20% minder ballast nodig.

Alle frontladers uit de M-serie worden standaard met een derde hydraulische functie geleverd. Er is een optionele vering leverbaar en de hydraulische onderdelen liggen aan de binnenkant, zodat ze tegen klappen en stoten worden beschermd. Voor deze voorladers kunnen dezelfde koppelframes worden gebruikt als voor de bekende R-serie. Machineparkeigenaren hoeven hun bestaande tractoren dus niet aan te passen. De modellen uit de M-serie zijn volledig compatibel met de originele fronthefinrichtingen van John Deere, met een volledige vooras-oscillatie en maximale stuurhoeken, terwijl er ook nog voldoende ruimte is voor toegang tot de belangrijkste onderhoudspunten van de tractor.

Deze nieuwe frontladers uit de John Deere M-serie zijn vanaf juni 2020 leverbaar en zijn geschikt voor tractoren uit de 5M-, 5R-, 6M- en 6R-series tot het 6155M/R-model.

%d bloggers liken dit: