Kemper pickup voor Claas

Kemper kan voortaan ook Claas hakselaars van een pickup voorzien. De Duitse fabrikant pastte hun pickup, die onder andere voor John Deere hakselaars gebouwd word, hiervoor aan.

Kemper, vooral bekend van hun rijonafhankelijke maisvoorzetstukken, bouwt ook pickups voor onder meer John Deere, Rostselmash en Fendt. Door de pickup te voorzien van een pendelend montageframe kan deze voortaan ook aan Claas hakselaars gebouwd worden. De C3003 Maximum heeft een pickup met een kleine diameter zodat het te hakselen gewas vlot opgeraapt wordt, zonder dat het voor de pickup uit rolt. Een zelfinstellende compressierol geleidt het gewas mee richting de invoervijzel. De vijzel zelf is voorzien van een vijzellint die in het midden geleidelijk overgaat in een invoerschoep. Het gewas wordt daardoor gelijkmatig richting de verdichtingsrollen geduwd. Gewasverlies wordt voorkomen door een net dat aan de armen van de compressierol is gemonteerd. De Kemper C3003 Maximum heeft een werkbreedte van 2,56 m en een transportbreedte van 3 m. De pickup weegt 1.300 kg.

%d bloggers liken dit: