Pöttinger is begonnen aan de bouw van een nieuwe fabriek in St Georgen. In deze nieuwe fabriek zullen de Impress persen en Top vierrotorharken gebouwd worden.

Vorig jaar in juli gaf Pöttinger al aan te willen investeren in een nieuwe fabriek. (Lees dat bericht hier) Op 30 april van dit jaar werd dan de eerste spade in de grond gestoken op de nieuwe locatie. In aanwezigheid van Heinz en Klaus Pöttinger, de twee eigenaren, lanceerde het Management Team officieel de start van de bouw. De nieuwe vestiging komt op 5 kilometer te liggen van de hoofdzetel.  Met de bouw investeert Pöttinger 25 miljoen euro. In de eerste bouwfase wordt een assemblagefabriek gebouwd met een vloeroppervlak van 6.300 m². De montage van Impress ronde-balenpersen en Top-harken met 4 rotoren begint daar uiterlijk in de vroege zomer van 2021.

Pöttinger zal na de bouw 4 vestigingen hebben. Het hoofdkantoor in Grieskirchen (Oostenrijk) richt zich op graslandwerktuigen, in Bernburg (Duitsland) worden de zaaimachines gebouwd en in Vodnany (Tsjechië) is het grondbewerkingscentrum. Door de bouw van de nieuwe fabriek in St Georgen breidt Pöttinger zijn expertise in grasland nog verder uit in Oostenrijk.

 

%d bloggers liken dit: