AVR vult Ceres-reeks verder aan

AVR vult de Ceres reeks, die voor het eerst geïntroduceerd werd in 2013, aan met nieuwe 2- en 4 rijige pootmachines. De Ceres 440 is een doorontwikkeling van de oudere Ceres 400, de Ceres 200 machines zijn helemaal nieuw.

De Ceres 440 is een een vierrijige, gedragen pootmachine die zowel in hydraulische als mechanische versie beschikbaar is. Met de Ceres 440 kiest AVR resoluut voor ISOBUS aansturing en een rij-onafhankelijk hydraulische aandrijving. AVR opteert voor bediening van de machine voor reeds aanwezige schermen in de cabine (van de trekker zelf of van een andere ISOBUS machine), optioneel kan er bij AVR een scherm bijbesteld worden. De nieuwe Ceres 440 heeft de mogelijkheid tot sectie-controle (TC-SC) en variabel poten of bemesten op basis van taakkaarten (TC-GEO).

De hydraulisch aangedreven pootmachine is voorzien van een hydromotor per rij voor een betrouwbaar en onderhoudsvriendelijke aandrijving. De hydromotor per rij maakt de sectie-controle en rij-onafhankelijke pootafstand mogelijk.  De gepote aardappelen worden toegedekt door middel van gekartelde aanaardschijven met een diameter van 510 mm. De bunker van de Ceres 440 bestaat in 2 uitvoeringen, een vaste bunker van 1,5 ton en een kipbunker van 1,9 ton. Daarnaast kan de machine naar wens uitgevoerd worden met aanaardkappen, drempelmakers, poeder- of granulaatstrooier of een spuitsysteem.

De AVR Ceres 440 is eveneens de eerste pootmachine die kan gekoppeld worden met het AVR Connect systeem. Dit systeem werd afgelopen najaar voorgesteld op de Puma 4.0. Via AVR Connect krijgt de gebruiker toegang tot allerhande gegevens zoals locatie, real time machine overzicht, hectarenteller en plantgegevens. Ook kent AVR Connect een uitgebreid veldmanagement voor verdere teeltopvolging. De gegevens worden opgeslagen in de cloud en zijn uitwisselbaar met andere smart-farming applicaties. Ook naar facturatie en kostprijsbepaling toe kunnen de gegevens gebruikt worden.

Ceres 200
Met de Ceres 200 reeks introduceert AVR 2-rijige pootmachines in hun gamma. De Ceres 200M is een volledig mechanisch aangedreven, tweerijige gedragen pootmachine. Het pootsysteem is gebaseerd op hetzelfde principe als van de gekende AVR Ceres reeks, maar hier teruggebracht tot zijn meest eenvoudige vorm. Beschikbare opties zijn verlichting, 2 types vaste bunker (750 kg – 1300 kg), elektrische schudders in de bekerriem, een aanaardkap en fertilizer.

De Ceres 200H is een tweerijige pootmachine met bijna alle features van de 400-reeks. Net als de M-versie is het een tweerijige gedragen pootmachine, maar dan volledig hydraulisch aangedreven, met uitgebreid technologiepakket én met grotere bunker. Deze machine werd ontworpen om te poten in voorgemaakte bedden, specifiek voor regio’s waar ‘ontsteend’ wordt. De Ceres 200H pootmachine is uitgerust met een modern touchscreen (5”) met duidelijke iconen. De bedieningskast kan op maat ingesteld worden en heeft een omvangrijk geheugen voor de opslag van machine-instellingen en perceelsgegevens. Optioneel is een 7” display ook beschikbaar.

%d bloggers liken dit: