Grimme neemt testbaan voor zelfrijders in gebruik

Grimme heeft in het Niedersachsenpark in Rieste een meer dan 800 meter lange en 10 meter brede testbaan voor zelfrijdende oogstmachines in gebruik genomen.

De baan bestaat uit een lang recht stuk, langs beide zijden afgesloten door een omkeergebied. Hierdoor kunnen rotonde-simulaties en belastingstesten worden uitgevoerd op lange ruwe weg. Daarnaast kunnen nieuwe producten intensief worden getest voordat ze op de markt komen. Ook kunnen de resultaten van de tests direct worden meegenomen in de vorm van verbeteringen. De inbedrijfstelling na de productie van de zelfrijdende oogstmachines is ook aanzienlijk eenvoudiger en garandeert de klant een onberispelijke machine die onmiddellijk kan worden gebruikt.

De testbaan wordt ook gebruikt voor intensieve training voor servicemonteurs en gebruikers om te leren hoe ze zelfrijdende oogstmachines kunnen gebruiken in een veilige omgeving.

%d bloggers liken dit: