Fliegl brengt pure transportwagen uit

Voor het transporteren van grote volumes zoals silage of compost brengt Fliegl 2 nieuwe afschuifwagens uit, de Fliegl Taurus. De wagens hebben een inhoud van 45 m³ en 50m³.

De Fliegl ASW 281 Taurus met 45m³ inhoud heeft een tandem onderstel, de grotere ASW 391 Taurus heeft een tridem onderstel, de zijwandhoogte van beide wagens bedraagt 2,3 m. Onder de wagens kunnen banden van maximaal 800/45 R 26.5. Beide wagens zijn standaard rijkelijk voorzien met talrijke opties zoals dynamische LED lichten en extra LED lichten boven in de achterdeur, die vooral de veiligheid op de weg ten goede komen. Daarnaast zijn de Taurus afschuifwagens voorzien van kunststof spatborden en een hydraulisch opklapbare bumper die automatisch opklapt wanneer de achterdeur opent. De wagens zijn standaard uitgerust met hydraulische vering van BPW voor een hoge stabiliteit op de weg en op de kuil.

Af fabriek zijn er zijn verschillende afdeksystemen beschikbaar zoals de Fliegl speedcover, een net die van voor naar achter over de wagen wordt getrokken of de Fliegl Toplift Light, een hydraulisch klapdak met gaas.

De Taurus is een transportwagen en kan dan ook niet verder uitgebouwd worden met een mestmolen of een overlaadvijzel zoals deze gekend zijn van de klassieke afschuifwagens van Fliegl. Dat geeft als resultaat dat de Taurus zeer scherp geprijsd op de markt gebracht wordt.

%d bloggers liken dit: