Trioliet neemt fabriek van Ursus over

Trioliet neemt de fabriek van de Poolse tractor- en landbouwmachineproducent Ursus in Opalenica over. Ursus is al meer dan 25 jaar toeleverancier van de voermengwagenfabrikant uit Oldenzaal en levert frames en onderdelen. Per 1 maart 2020 is Trioliet de nieuwe eigenaar en gaat het bedrijf verder onder de naam Trioliet Polska. 

De belangrijkste reden voor de overname is om het logistieke proces van Trioliet te verbeteren en zodoende verdere groei te kunnen realiseren. Daarmee is de overname een strategische stap voor Trioliet. Het gaat om meerdere productiehallen met een totale oppervlakte van ca. 15.000 m2 op een perceel van ruim zeven hectare, de productiemachines en installaties en het complete personeelsbestand, bestaande uit ca. 85 medewerkers. Ook de huidige directeur van Ursus Opalenica, dhr. Kandula, blijft aan en wordt directeur van Trioliet Polska.
Dit jaar wordt geïnvesteerd in de uitbreiding van het machinepark en het plan is om in 2021 een nieuwe productiehal te bouwen. De verwachting is dat er in de komende jaren extra personeel aangesteld wordt om de productiecapaciteit te verhogen.
Ursus heeft nog 3 andere productie-sites, waaronder de trekkerfabriek van Lublin.
%d bloggers liken dit: