Nieuwe inklapbare pneumatische zaaimachine-combinatie bij Kuhn

Kuhn voegde recent een nieuwe inklapbare pneumatische zaaimachine-combinatie toe aan haar gamma. De combinatie bestaat uit een BTFR 6030 zaaibalk en een HR 6040 RCS rotoreg. Deze wordt verder aangevuld met een TF1512 fronttank.

De zaaibalk is standaard voorzien van SeedFlex zaai-elementen, die gemonteerd zijn op een parallellogram met diepteregelingswiel. De zaai-elementen met in verstek gemonteerde schijven garanderen een hogere zaaikwaliteit op zware en vochtige grond. De zaaidiepte kan hydraulisch afgesteld worden. De zaaibalk is uitgerust met een volg-eg met universele tanden. De verdeling van het zaad gebeurt via de VistaFlow verdeelkop. Deze is voorzien van elektrisch gestuurde openingen, zodat via de terminal in de cabine rijsporen kunnen gecreëerd worden. Hierdoor hoeft de breedte van het volgende werktuig (vb. spuittoestel of kunstmeststrooier) niet noodzakelijk een veelvoud van de zaaimachine te zijn.

De zaaibalk wordt gecombineerd worden met HR 6040 RCS rotoreg en de fronttank TF1512. De rotorkopeg is voorzien voor tractoren met een maximaal vermogen van 460 pk. De werkdiepte en de nivelleerbalk van de rotorkopeg HR 6040 RCS zijn hydraulisch instelbaar. Het is ook mogelijk om de zaaibalk af te nemen en de rotorkopeg solo te gebruiken om het zaaibed voor te bereiden.
De fronttank TF 1512 heeft een inhoud van 1 500 l (optioneel 2 000 l met opzetranden). In ISOBUS-versie is het mogelijk om de machine aan te sturen via een CCI-terminal of de ISOBUS-terminal van de trekker.

%d bloggers liken dit: