Lomma vernieuwt Profi weidewals

Lomma Sachsen vernieuwt hun beproefde weidewals Profi net op tijd voor het begin van het nieuwe seizoen. De nieuwe weidewals combineert 4 bewerkingen in 1 werkgang: nivellering, verzorging, zaaien en rollen.

Goed onderhouden grasland staat garant voor hogere opbrengsten. In de praktijk wil dit zeggen dat de grasmat geregeld gerold en genivelleerd moet worden, en er op tijd doorgezaaid wordt om nieuwe, jonge grassoorten te introduceren. De nieuwe weidewals Profi heeft een doormeter van 1,2 meter en met zijn hoog eigen gewicht zorgt hij voor een verbeterde bodemsluiting en een uniform oppervlak. Alle rollen kunnen worden uitgerust met een nivelleerbalk, grove en fijne eg en zaaimachine. De nivelleerbalk maakt wildschade en molshopen gelijk terwijl de eg onkruid uittrekt en zorgt voor goede verdeling van het graszaad.

De professionele weidewals is verkrijgbaar in werkbreedtes van 6,20 en 7,60 en 8,40 meter.

%d bloggers liken dit: