Grimme presenteert nieuwe uienrooier

Grimme breidt hun gamma oogstmachines verder uit met een nieuwe uienrooier. De WV-serie machines bestaat in 3 werkbreedtes.

De WV uienrooiers kunnen bedden rooien van 1,4, 1,65 en 1,8 meter. De opname van de uien gebeurt door middel van een opnamepaddel die in een rubber- of borstelvariant verkrijgbaar is. Beide varianten zijn bijzonder flexibel en kunnen bij een grotere productstroom naar boven uitwijken, om de druk op het product te reduceren. Deze paddel voorkomt eveneens terug rollen van uien bij het heffen van de machine. Voor optimale reiniging bij het rooien in moeilijke omstandigheden kan de eerste en de tweede zeefband naar keuze met een mechanische of een hydraulisch aangedreven klopperinrichting uitgevoerd worden.

De bedrol, die de zeefgrond aandrukt zodat de uien niet kunnen wegzakken, is gemonteerd in een geveerde boogie-ophanging, bestaande uit 2 steunwielen en de brede bedrol. De vering zorgt voor een constante druk op de bedrol, zodat opschuiven van zeefgrond voor de bedrol voorkomen wordt.

De machine is voor het komende oogstseizoen verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: