Claas Arion voortaan Stage V

Claas rust voor 2020 hun Arion 500 en 600 reeks uit met Stage V motoren. Hierdoor voldoet deze reeks trekkers ook aan de laatste uitstootnormen. Naast de motor werd ook het hydraulische systeem aangepakt. 

De Claas Arion 500 (125-165 pk) en de Arion 600 (145-205 pk) krijgen een DPS Powertech motor onder de kap. Voor de 500-serie is dit een 4,5 liter grote 4-cilinder, voor de 600-serie is er gekozen voor een 6,8 liter grote 6-cilinder. Beide motoren hebben een turbo met variabele geometrie. Nabehandeling van de uitlaatgassen gebeurt door middel van DPF, DOC, SCR en EGR.

Beide reeksen kunnen uitgerust worden met de Hexashift powershift transmissie of Cmatic variabele transmissie. De Arion 660 is enkel verkrijgbaar met de Cmatic transmissie.
De Arion serie krijgt ook een update van het hydraulische systeem. Er is keuze uit 2 opties, 110 of 150 liter.  Achteraan hebben de trekkers  4 hydraulische aansluitingen, vooraan 2. Deze kunnen zowel mechanisch (CIS) als elektronisch (CIS+/CEBIS) aangestuurd worden. Via de Cebis terminal zijn de aansluitingen vrij toewijsbaar.

%d bloggers liken dit: