Amazone ZA-V elektrisch bedienen met EasySet 2

De Amazone ZA-V kunstmeststrooiers kunnen voortaan voorzien worden van de de EasySet 2-terminal als alternatief voor hydraulische schuifbediening. EasySet 2 maakt elektrische schuifbediening mogelijk met een druk op de knop. De hydraulische slangaansluitingen voor de schuifbediening verdwijnen hierdoor, er is slechts een 12 V-stroomaansluiting nodig voor de bedieningscomputer.

EasySet 2 kent geen menu navigatie, elke toets vertegenwoordigt een functie en is daardoor zeer gemakkelijk te bedienen. De doseerschuiven kunnen aan beide zijden of aan één zijde elektrisch worden geopend en gesloten. De gewenste strooihoeveelheid wordt in de terminal ingevoerd en kan tijdens het strooien eenvoudig worden gewijzigd. Het handmatig instellen op de schaalverdeling aan de achterkant van de machine vervalt. In combinatie met een snelheidssignaal kan de nieuwe EasySet 2 de schuifpositie aanpassen aan veranderende werk snelheden. De grootte van de uitloopopening wordt automatisch aangepast aan de rijsnelheid, zodat de toedieningshoeveelheid altijd constant blijft.

Wanneer de elektrische kantstrooier Limiter V+ wordt gebruikt, kan deze met een druk op de knop worden ingeschakeld. De hoogte van de Limiter V+ kan worden aangepast met behulp van plus- en min-toetsen en kan bovendien de werpafstand van de meststof in verschillende mate beïnvloeden.

De EasySet 2-terminal heeft een geïntegreerde hectareteller, waarmee de gebruiker altijd een overzicht heeft van de prestaties van de machine.

%d bloggers liken dit: