Alliance zet met de Agri Star II een nieuwe norm voor tractorbanden

Alliance Tire Group (ATG) introduceert met de gloednieuwe AGRI STAR II een hoogwaardige innovatie in tractorbanden. Deze band, die in nauwe samenwerking met gebruikers en dealers werd ontwikkeld, levert volgens de fabrikant zowel op het land als op de weg topprestaties. De Agri Star II heeft de unieke Stratified Layer Technology (SLT), een ‘D’-snelheidsindex (65 km/u), 7 jaar garantie en een prachtig ontwerp.

Voor de optimale oplossing in lastige landbouwomstandigheden ontwikkelden de engineers van Alliance Tire Group de unieke Stratified Layer Technology (SLT). Elke nok bestaat uit twee lagen met een verschillend profiel. Het profiel van de bovenste laag heeft een enkele hoek, terwijl het profiel van de onderste laag meerdere hoeken heeft, waardoor het prestatieverlies als gevolg van slijtage van de band wordt opgevangen. In combinatie met de grotere profiel diepte en het optimale aantal nokken zorgen deze twee lagen samen zelfs na langdurige slijtage voor aanzienlijk betere prestaties van de banden, geweldige tractie in het veld, én voor een uitstekende wegligging.

“De huidige landbouwbanden gaan allemaal behoorlijk lang mee. Maar hoe zit het met de kwaliteit en de prestatie tijdens deze lange levensduur? Wij wilden de levensduur naar een hoger niveau tillen – maximale tractie blijven leveren, ook na langdurige gebruik. En dat is ons gelukt! Na 40 procent slijtage biedt de Agri Star II net zoveel tractie als een nieuwe band”, aldus Angelo Noronha, President EMEA van Alliance Tire Group.

Door het grotere rubbervolume in het midden van de band en de extra stijfheid in combinatie met het speciale ontwerp van de nokken biedt de Agri Star II veel comfort, indrukwekkende stabiliteit en grip op de weg, evenals verbeterde antislip- en remfuncties. Een ander opmerkelijk kenmerk is de ‘D’-snelheidsindex, die bijdraagt aan de geweldige prestaties.

De band wordt eveneens gekenmerkt door zijn brede schouders; bij gebruik in het veld en in het weiland beschermen deze zowel de bodem als de gewassen. Een speciale rubberen samenstelling beschermt tegen schade door stoppels terwijl het polyester karkas van de band ervoor zorgt dat de band zijn vorm behoudt, zelfs na oververhitting in bijzonder zware omstandigheden. Beide kenmerken dragen bij aan de uitzonderlijke duurzaamheid van de band. Door het unieke ontwerp van de SLT-nokken heeft de band ook nog eens zeer effectieve zelfreinigende eigenschappen.

De AGRI STAR II is direct verkrijgbaar in 76 SKU’s in de 70- en 85-serie, waaronder specifieke maten en diverse draagvermogens, zodat bijna 100 procent van de markt wordt bediend.

%d bloggers liken dit: