Vervaet drijft 5 wielen aan

Vervaet toont op Agritechnica een 5X5 uitvoering van de Hydro Trike. De definitieve uitvoering zal vanaf 2021 beschikbaar zijn.

Op het eerste zicht is er weinig anders aan de Hydro Trike, de aanpassingen bevinden zich echter onder de machine. De grootste nieuwigheid is de aandrijving van alle 5 de wielen. Vervaet stelde vast dat de middenste as van de zelfrijder energie kostte, zeker in nattere omstandigheden of bij losse grond. Door deze as hydraulisch te gaan aandrijven wordt niet alleen voorkomen dat er grond ophoopt voor de wielen van deze as, maar gaat de machine vlotter rijden in moeilijke omstandigheden of in heuvelachtig terrein. De aandrijving van de middelste as is onafhankelijk van de andere wielen. Daarnaast krijgt de machine ook een aantal elektronische updates om de chauffeur te ontlasten.

%d bloggers liken dit: