Veel nieuwigheden bij JCB op Agritechnica

JCB Agriculture lanceert een waslijst aan nieuwigheden op Agritechnica, en dat zowel voor de tractorenreeks Fastrac als verreikers en wielladers. Rode draad doorheen de nieuwigheden is een verhoogde productie bij een lager verbruik.

Een eerste nieuwigheid zijn de Fastrac 4000 tractoren die  opgewaardeerde componenten krijgen in de aandrijflijn, meer draagvermogen vooraan en meer opties bij de keuze van banden. De Fastrac 8000 reeks krijgt een automatische niveauregeling op zowel de voorste als achterste ophanging , een verhoogd bedrijfsgewicht en eveneens meer opties op gebied van banden. Beide reeksen krijgen ook nieuwe motoren die voldoen aan de Stage V normen.

De Loadall 532-60 AGRI is een uitbreiding van de reeks verreikers van JCB, specifiek gericht op veehouders. De compacte verreiker is uitgerust met dezelfde functionaliteiten als de andere machines in de Loadall reeks en krijgt eveneens de nieuwe Command Plus cabine, die voor het eerst te zien is op Agritechnica.

De JCB 419S en 435S wielladers krijgen meer vermogen en ook het koppel stijgt. De machines zouden ook een verbeterd brandstofverbruik moeten hebben dank zij het nieuwe Dynamic Power motor management en de automatische motorstop bij vrijloop. Ook de 427 Agri en 437 Agri krijgen vergelijkbare verbeteringen mee. De 457 Agri krijgt een nieuwe aandrijflijn.

De JCB 407 en 409 compacte wielladers en TM180 en TM220 telescoopladers krijgen ook upgrades van de aandrijflijn, welke zouden moeten zorgen voor een verbeterd brandstofverbruik. De ultra-compacte 403 Agri krijgt tenslotte een nieuwe motor onder de kap.

%d bloggers liken dit: