Steyr deelt CVT reeks op

De Steyr CVT reeks wordt in 2020 opgedeeld in 2 nieuwe reeksen, de Absolut CVT en Impuls CVT. De Impuls CVT bestaat uit 3 modellen met een korte wielbasis en maximaal 225 pk, de Absolut CVT heeft een langere wielbasis en maximaal 270 pk.

De nieuwe Impuls CVT krijgt tegenover de vorige CVT reeks een facelift. De nieuw gevormde motorkap krijgt dezelfde lijnen als de andere Steyr trekkers. Onder de motorkap zit een 6,7 liter grote FPT motor die voldoet aan Stage V dankzij de geïntegreerde HI-eSCR2-uitlaatgasnabehandeling. De Steyr 6150 tot 6175 Impuls CVT-serie komt in de eerste helft van 2020 op de markt.

Ook de Absolut CVT-modellen krijgen dezelfde facelift. De Absolut CVT maakt gebruik van dezelfde FPT motor. Daarnaast zijn er een verschillende vernieuwingen in en aan de cabine, die nu met een pneumatische vering kan worden uitgerust. Aan de binnenkant zorgen onder andere een DAB-radio met hoogwaardige luidsprekers en een geïntegreerd handsfreesysteem, een nieuw stuurwiel en een monitorhouder met geïntegreerde contactdozen en extra tablet- en gsmhouder voor een beter comfort. De nieuwe Steyr 6185 tot 6240 Absolut CVT zijn vanaf de tweede helft van 2020 beschikbaar.

Alle Impuls CVT- en Absolut CVT-modellen met fase V Hi-eSCR2-technologie zijn voor HVO-diesel en biologisch afbreekbare transmissieolie vrijgegeven.

 

%d bloggers liken dit: