New Holland FR met Stalkbuster

New Holland brengt in samenwerking met Kemper een achtrijig maisvoorzetstuk uit, uitgerust met het bekroonde Stalkbuster-systeem. De Stalkbuster, die verspreiding van de maisstengelboorder voorkomt, kreeg in 2017 een gouden medaille op Agritechnica.

De Stalkbuster bestaat uit 8 sneldraaiende speciaal ontwikkelde messen die de maisstoppel verpulveren, voor deze in de grond gereden worden door de wielen van de hakselaar. Zo wordt voorkomen dat de maisstengelboorder kan overwinteren in de stoppel resten van de maïs. Een pneumatisch systeem zorgt voor een vlotte bodem volging van de Stalkbuster onafhankelijk van het maïsvoorzetstuk. De Stalkbuster vraagt een vermogen van ongeveer 4 pk per rij. Behalve het bestrijden van de maisstengelboorder heeft het systeem ook een positieve invloed op de ontwikkeling van fusarium. Zo draagt de Stalkbuster bij tot het beperken van het gebruik van zowel insecticide als fungicide.

New Holland op Agritechnica: Hall 3, stand A49c
Kemper op Agritechnica: Hall 13, stand C31

%d bloggers liken dit: