AVR Puma 4.0 stuurt gegevens de cloud in

Data wordt steeds belangrijker in de landbouwsector. We zijn niet alleen graag op de hoogte van oogstopbrengsten, maar ook verbruik, wacht- en transporttijden en real time positie zijn alsmaar meer gegeerde gegevens. AVR toont op Agritechnica de Puma 4.0, die naast enkele technische updates ook een volledige digitale update kreeg. De aardappelen gaan de schuur in, de gegevens de cloud!

De nieuwe vierrijige zelfrijdende rooier van AVR krijgt op verschillende plaatsen in de machine sensoren ingebouwd die continu verschillende parameters uitmeten en die via een 4G-connectie doorsturen naar de cloud. Om de gegevens te visualiseren ontwikkelde de fabrikant een eigen platform, AVR Connect. Op dit platform kan de eigenaar/gebruiker van de machine in real time verschillende zaken opvolgen, zoals trip management (route van en naar het veld, rooitijd, wachttijd,…), real time positie van de machine, instellingen en parameters en een live overzicht van alle Puma schermen. Daarnaast kan er optioneel ook een geïntegreerde opbrengstmeting uitgevoerd worden zodat accurate opbrengstkaarten kunnen opgemaakt worden. Ook updates van de software kunnen remote gebeuren, en wanneer nodig is er toegang tot logfiles voor onderhoud en eventuele herstellingen te vergemakkelijken. Ook geofencing, waarbij ingesteld wordt waar de rooier wel en niet mag komen, is mogelijk. Al de verzamelde data wordt niet alleen gevisualiseerd op AVR Connect, maar kan ook geëxporteerd worden voor bijvoorbeeld facturatie. Daarnaast zorgde AVR ook voor de nodige API’s, waarmee de data kan uitgewisseld worden met andere platformen zoals 365 Farmnet, MyJohnDeere, WatchITGrow, Akkerweb en zo verder.

De Puma 4.0 kreeg ook een aantal technische updates mee. Zo voldoet de Volvo motor voortaan aan de Stage 5 normen. Om aan deze normen te voldoen installeerde Volvo een DPF en DOC systeem om de NOx en fijnstof gehaltes te laten dalen. De DOC wordt actief geregenereerd zodat de gebruiker geen hinder ondervindt tijdens (en vooral na) het werken. Met de droge, stoffige zomers van de voorbije jaren in het achterhoofd werd ook het filtersysteem aangepast. De luchtfilter krijgt een extra Topspin voorfilter zodat de hoofdfilter minder vaak moet gereinigd worden.

In de cabine voorziet AVR een nieuwe touchscreen met een verhoogde helderheid voor een betere leesbaarheid. Het captatie-scherm is met de vingers te bedienen, zoals een smartphone. Om verdere automatisering en IOT toepassingen mogelijk te maken is ook de processorsnelheid van de boordcomputer verhoogd.

De nieuwe Puma 4.0 wordt voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld tijdens Agritechnica 2019.

AVR op Agritechnica: Hall 24, stand B10

%d bloggers liken dit: