SIA’PRO vult Parijse beurskalender verder aan

In Parijs vindt elk jaar het Salon International de l’Agriculture (SIA) plaats. Tot 2019 ging tegelijkertijd aan de andere kant van Parijs het SIMA door. Die laatste organisatie koos er recent voor om de beursdata te verschuiven naar november in de pare jaren.  Met SIA’PRO kunnen ook machineliefhebbers opnieuw hun hart ophalen tijdens de SIA-week. De nieuwe beurs vindt zijn plek in het Parc des Expositions van Paris Le Bourget.

Het Salon International de l’Agriculture (SIA) is hét evenement voor de Franse landbouwsector en trekt jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers, waarvan 60.000 professionelen. Tijdens de 60e editie van het SIA in 2024 werd SIA’PRO gelanceerd, een 3-daagse professionele ontmoetingsbeurs, en dat was meteen een groot succes.  Gesterkt door dit succes en gemotiveerd door de wens om oplossingen te bieden op een moment dat de landbouw zich op een keerpunt in zijn geschiedenis bevindt, wil CENECA (Centre National des Expositions et Concours Agricoles) SIA’PRO een nieuwe impuls geven om tegemoet te komen aan de behoeften van professionals met het oog op de vele uitdagingen waar zijn voor staan. CENECA kondigt een belangrijke vernieuwing aan voor 2025: voortaan krijgt SIA’PRO alle ruimte in het Parijse expositiecentrum Le Bourget zodat de beurs kan groeien.

SIA’PRO is de internationale beurs voor landbouwmachines en -oplossingen geworden, voorbehouden aan professionals uit de hele landbouwsector. De beurs biedt een uitgebreid aanbod van machines, apparatuur, onderdelen, diensten, nieuwe technologieën en energie om te voldoen aan de behoeften van alle boeren en andere landbouwprofessionals. SIA’PRO wil een centrale rol spelen in de transitie van de landbouwsector en zal zones omvatten die gewijd zijn aan robotica, gebruik en beheer van gegevens, een starterscentrum en een forum voor uitwisselingen om landbouwers te helpen uitdagingen aan te gaan zoals werkgelegenheid, opleiding, overdracht, installatie, agro-ecologische transitie, enz. De beurs zal een showcase zijn voor efficiënte oplossingen en innovatieve methoden om de efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid van landbouwbedrijven te verbeteren, met een inhoudelijk programma om expertise en ervaring te delen.

Als katalysator voor innovatie zal de beurs de wedstrijd “SIA’PRO AWARDS” organiseren, die de beste technologische ontwikkelingen zal belonen die ten dienste staan van landbouwers en helpen om de efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid van landbouwbedrijven te verbeteren. Het complementaire karakter van de twee evenementen betekent dat SIA’PRO het DNA van het Salon International de l’Agriculture zal weerspiegelen: gezelligheid en een showcase voor de landbouwsector, waarbij geprofiteerd wordt van de synergie tussen de twee evenementen, die toegangspoorten en bezoekmogelijkheden zullen hebben.

SIA’PRO 2025, een echt 100% PRO-evenement in het hart van de landbouwsector, zal van 23 tot 25 februari 2025 plaatsvinden in het Parijse expositiecentrum Le Bourget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: