Kuhn breidt gamma opklapbare zaaicombinaties uit

Kuhn voegt 3 nieuwe modellen toe aan hun gamma van opklapbare pneumatische zaaimachines. Met werkbreedtes van 4, 4,5 en 5 meter biedt de fabrikant nu een oplossing voor elke akkerbouwer en loonwerker die op zoek is naar een slagkrachtige oplossing.

De opklapbare zaaicombinaties bestaan uit de TF1512 ISOBUS fronttank, een rotoreg uit de HR RC S reeks en een zaaibalk van de BTFR reeks. De fronttank met een inhoud van 1.500 liter (2.000 liter met opzetranden) biedt ruimschoots capaciteit voor een grote autonomie. De fronttank is ISOBUS-gestuurd.

De rotoreg in de combinatie kunnen zowel alleen gebruikt worden voor grondbewerking voor zaaien of planten, of als onderdeel in de zaaicombinatie. De 4 en 4,5 meter brede versie is geschikt voor trekkers tot 300 pk, de 5 meter brede versie kan vermogens tot 350 pk aan.  De centrale Duplex transmissie is beschermd tegen oververhitting dankzij een oliekoeler. De geïntegreerde pomp wordt automatisch geactiveerd. De gehele aandrijflijn is beschermd tegen overbelasting door een koppelbegrenzer. Hydraulische diepte- en nivelleerbalkinstellingen zijn standaard beschikbaar voor real-time aanpassing aan de bodemomstandigheden. Om de grond opnieuw aan te drukken voor het zaaien kunnen de rotoreggen uitgerust worden met de Steelliner of Megapaker naloopwalsen.

De opvouwbare zaaibalken Kuhn BTFR 4030, 4530 en 5030, met respectieve werkbreedtes van 4, 4,5 en 5 meter, zijn beschikbaar met een rijafstand van 12,5 of 15 cm. Ze zijn uitgerust met Seedflex 1000 zaaielementen. De dubbele schijven van deze zaaielementen verspringen 41mm tegenover elkaar voor een mooi gevormde zaaivoor en verstoppingsvrije werking. De elementen zijn gemonteerd op een parallellogram en voorzien van aandrukwielen voor nauwkeurige dieptecontrole tijdens het zaaien. Hydraulische diepte-instelling van het zaaien is standaard.

De distributiekop van deze zaaibalken is voorzien van Vistaflow-kleppen voor 2*2 rijsporenmarkering. Voor universele rijsporenmarkering rechtstreeks vanuit de cabine, kunnen ze optioneel worden uitgerust met Vistaflow-kleppen op alle rijen. Deze kleppen zijn voorzien van een intelligent monitorings- en detectiesysteem. Als een rij verstopt geraakt, meldt het scherm van de terminal dit automatisch.

De zaaibalk is gemonteerd op het rolchassis van de rotorkopeg om uitstekende bodemvolging te garanderen, de overhang te beperken en het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de tractor te brengen. Deze configuratie zorgt voor optimaal rijcomfort op het veld en op de weg, en vermindert de benodigde hefkracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: