Grimme slachtoffer van hacking

Grimme werd vorige dinsdag het slachtoffer van een hacker-aanval. Zowel de systemen in Duitsland als in de andere vestigingen wereldwijd kregen het zwaar te verduren. Intussen is de fabriek terug opgestart en worden alle IT-systemen doorgelicht. De impact voor klanten blijft beperkt.

Hackers vielen vorige dinsdag het Grimme netwerk aan, en legde het IT-systeem van de fabrikant plat. Het IT-team van Grimme heeft onmiddellijk gereageerd en werkt samen met externe specialisten om de gateways en de gevolgen te controleren. Met de grootste voorzichtigheid worden de IT-systemen geleidelijk opnieuw opgestart om delen van de bedrijven weer operationeel te maken. Productie- en servicerelevante systemen hebben de hoogste prioriteit. De fabrieken in Duitsland lagen 2 dagen stil, maar konden donderdag al terug opstarten. In de VS en China is de impact groter.

Als gevolg van de hackeraanval kunnen er beperkingen zijn op de levering van reserveonderdelen en machines, het myGRIMME-, leveranciers-, verkooppartner- en jobportaal en websites.

%d bloggers liken dit: