Krone voegt 2 nieuwe tripelmaaier combinaties toe aan hun gamma. De EasyCut B 880 CV/CR (Collect) heeft een maximale werkbreedte van 8,72m, de B 1050 CV (Collect) is afgestemd op het 4-meter frontmaaierprogramma uit eigen huis en bereikt een maximale werkbreedte tot 10,45 m. Beide maaiers bestaan in een Collect versie om het gekneusde gewas direct tijdens het maaien in een zwad af te leggen, handig bij kleinere hoeveelheden gewas of bij GPS oogst.

Beide maaiers zijn standaard uitgerust met de EasyCut maaibalk met SafeCut, SmartCut en geïntegreerde aanrijbeveiliging. Deze maaibalk is rondom afgelast en voorzien van levenslange smering. Voor een optimale bodemaanpassing, ook onder de moeilijkste omstandigheden, zorgt de gepatenteerde DuoGrip ophanging en de vanuit de cabine instelbare hydropneumatische ontlasting. Bij de EasyCut B 880 CV/CR (Collect) kunnen de dwarsarmen mechanisch in twee posities op een werkbreedte van 8,52 m of 8,72 m worden ingesteld. De EasyCut B 1050 CV (Collect) heeft hydraulisch-telescopische dwarsarmen zodat de werkbreedte traploos van 9,30 m tot 10,45 m kan worden versteld. Afhankelijk van de werkbreedte van de gebruikte frontmaaier kan de overlapping zo optimaal aan de omstandigheden in het veld worden aangepast.

De EasyCut B 1050 CV (Collect) en B 880 CV (Collect) zijn uitgerust met de vingerkneuzer met V-vormige stalen vingers die een diameter van 64cm heeft. De tanden zijn pendelend opgehangen, zodat ze voor vreemde voorwerpen kunnen uitwijken. Door het verstellen van het toerental (600/900 omw/min) en de afstand tussen de tanden en de geleidingsplaat kan de kneuzing aan het betreffende gewas worden aangepast voor extra efficiëntie bij het drogen. De EasyCut B 880 CR (Collect) is uitgerust met een rollenkneuzer, die aangewezen is bij het maaien van bladrijke gewassen zoals luzerne of klaver. Twee geprofileerde polyurethaan walsen grijpen in elkaar en kneuzen de stengels van de planten, maar laten de gevoelige bladeren heel. Deze intensieve en tegelijkertijd zorgvuldige kneuzing beperkt mogelijke brokkelverliezen tot een minimum en zorgt voor een zo hoog mogelijke voerkwaliteit. Hetzelfde geldt voor de als optie aangeboden stalen walsen, de M-Rolls.

De EasyCut B 880 CV/CR Collect en B 1050 CV Collect maai-combinaties zijn met hydraulische dwarsafvoerbanden uitgerust. Hiermee kan het gekneusde gewas direct tijdens het maaien in een zwad worden afgelegd – dat is ideaal bij kleinere hoeveelheden gewas en ook bij het oogsten van GPS, zoals snijrogge. De zeer groot gedimensioneerde dwarsafvoerbanden brengen het maaigoed in een gelijkmatig gevormd zwad samen. De breedte daarvan kan eenvoudig en comfortabel via de bandsnelheid vanuit de trekkercabine aan volgende oogstmachines worden aangepast. Bij de EasyCut B 1050 CV kan de zwadvorming als alternatief ook met transportvijzels plaatsvinden. Bij het Big Swath systeem, al jarenlang beproefd en bekend van de zelfrijdende maaier-kneuzer Krone BiG M, bevinden de groot gedimensioneerde vijzels met een diameter van 45 cm zich achter de CV-kneuzer en verzekeren ook bij grote hoeveelheden gewas een verliesvrije gewasstroom waarbij de graszode wordt ontzien. Afhankelijk of de kap achter de vijzel open of gesloten is, wordt het maaigoed breed, gedeeltelijk breed of in een zwad afgelegd. Deze functies kunnen eenvoudig vanuit de trekkercabine worden bediend.

Voor de bediening van de maaicombinaties zijn er verschillende mogelijkheden. Bij de EasyCut B 880 CV/CR worden de hydraulische functies zoals het aan één of beide zijden uitheffen van de maaiwerken of het in- en uitzwenken van de dwarsafvoerbanden standaard met het nieuwe Krone PreSelect elektrisch vooraf gekozen en aansluitend via de bediening van de besturings-apparaten van de trekker uitgevoerd. Hierbij kan de voorkeuze ofwel via de bedieningseenheid PreSelect DS 50 of bij beschikbaarheid van een ISOBUS-terminal als PreSelect Digital via een kabelverbinding naar het maaiwerk plaatsvinden. Bij PreSelect Digital bestaat de mogelijkheid de voorkeuze van de functie en bediening van het besturingsapparaat via de ISOBUS-compatibele rijhendel van de trekker uit te voeren. Zo kunnen de trekker- en machinefuncties met één hendel worden bediend.

Als optie is voor de EasyCut B 880 CV/CR (Collect) de comfortbediening verkrijgbaar die bij de EasyCut B 1050 CV (Collect) standaard is. Hierbij worden de hydraulische functies direct via de trekkerterminal of de terminals DS 500, CCI 800 of CCI 1200 via het touchscreen uitgevoerd. Wie nog meer comfort wenst, kan de terminals met de AUX-joystick CCI A3 aanvullen. Desgewenst kan Section Control het automatisch uitheffen en in het werk brengen van de afzonderlijke maaiwerken regelen.

YouTube player
%d bloggers liken dit: