Krone geeft Big M sideshift

De Krone Big M zelfrijdende maaier is voortaan verkrijgbaar met een sideshift op de frontmaai-unit. Deze zorgt ervoor dat de overlap van de frontmaaier zich automatisch aanpast bij het maaien op hellingen en in bochten. Zo worden ongemaaide strepen of overlap optimaal vermeden. 

De sideshift van de frontmaaier wordt automatisch aangestuurd door de stuurhoeksensor op de achteras en een hellingshoeksensor op het hoofdframe van de machine. Deze sensor geeft live data over de geldende omstandigheden waarin gemaaid wordt, zoals op glooiend terrein of in bochten. Naast de stuurhoek wordt ook de hellingshoek en de bijbehorende drift van de machine berekend en wordt de frontmaaier automatisch hydraulisch gestuurd zonder dat de chauffeur van de machine hoeft in te grijpen. De hellingshoeksensor regelt ook de verdeling van de trekkracht op alle vier de wielen; dit verbetert de trekkracht van de BiG M aanzienlijk en zorgt ook voor de best mogelijke bescherming van de graszode.

Dankzij de automatische sideshift wordt de chauffeur van de BiG M verder ontlast. Zo kan hij zich volledig concentreren op de werkomgeving van de BiG M. Zo verhoogt de volautomatische, hellingsafhankelijke sideshift de rendabiliteit van de machine niet alleen, maar ook de veiligheid wordt opmerkelijk hoger.

%d bloggers liken dit: