SecatFlex SL, eerste eigen aanbouwwerktuig van Holmer

Holmer, gekend van de Terra Dos bietenrooiers en Terra Variant mestzelfrijders, heeft nu een eerste eigen aanbouwwerktuig ontwikkeld. Met de SecatFlex combineert Holmer het injecteren van mengmest met het schoffelen van maïs. 

De Holmer SecatFlex SL heeft 10 injectie- en schoffelunits op een rijafstand van 75cm.  Elke schoffelunit bestaat uit 3 tanden met een ganzevoet om onkruid los te werken en de toplaag te breken, de buitenste tanden van de units zijn voorzien van een toevoerleiding voor de mengmest, zodat deze links en rechts langsheen de planten geïnjecteerd wordt. Zo komen de nutriënten daar terecht waar de planten ze kunnen opnemen. De werkdruk wordt per element individueel aangepast door middel van een drietraps mechanische veervoorspanning. Om schade aan het gewas te vermijden bij het draaien op de kopakker kunnen de elementen niet alleen via de hefinrichting van de TerraVariant opgeheven worden, maar kan elk element optioneel ook uitgerust worden met een aparte SectionControl cilinder voor een maximale hefhoogte. Dankzij de framehoogte van 80cm kan ook vlot door hoger gewas gereden worden.

De ScetaFlex SL weegt 2.300 kg en is geschikt voor KAT II/III herinrichtingen. Zo kan de schoffel-injecteur ook op andere mestzelfrijders aangebouwd worden. Om maïs te kunnen schoffelen en tegelijkertijd mengmest aan te brengen wordt de TerraVariant 435 voorzien van VF 580/85 R 42 cultuurbanden. De ScetaFlex SL kan optioneel voorzien worden van een geleidesysteem met camera en sideshift frame. Tegen verschuiven van de schoffel-injecteur op hellingen kan de machine uitgerust worden met correctieschijven.

 

 

%d bloggers liken dit: