GPS gestuurd balen afleggen met Krone BaleCollect

Krone maakt vierkante balen laden efficiënter door hun BaleCollect balenverzamelwagen via GPS aan te sturen. Door de vierkante pakken op 1 lijn in het veld af te leggen wordt veel heen- en weergerij met de verreiker of wiellader vermeden. Zo worden bodem en machines gespaard, daalt het brandstofverbruik en dalen de bedrijfskosten.

De Krone BigPack vierkante balenpersen kunnen gekoppeld worden aan de BaleCollect balenverzamelwagen, die 3 balen van 120cm breedte of 5 balen van 80cm breedte kan bijhouden en samen afleggen. Dit afleggen gebeurt in principe manueel door een druk op de knop van de chauffeur. De GPS-gestuurde afleg vergemakkelijkt de taak van de chauffeur door dit automatisch te gaan doen. Afhankelijk van de perceelgrootte worden tot maximaal 5 A-B-lijnen uitgezet. De GPS sturing van de BaleCollect gaat na activatie de balen op deze lijnen afleggen. De vierkante pakken komen zo op1 rechte lijn te liggen, wat laden opmerkelijk vergemakkelijkt. Omdat er minder met de wiellader of verreiker (of pakkenverzamelwagen) heen en weer moet gereden worden tussen balen wordt brandstof en bodem bespaart. Ook wordt het praktisch onmogelijk om balen op het veld te vergeten.

%d bloggers liken dit: