Video: De Dewa RVS tanks van dichtbij bekeken

DEWA voegde in 2021 RVS mengmesttanks toe aan hun gamma. De eerste tanks werden in de loop van het mestseizoen 2021 uitgeleverd. We gingen zo’n tank van dichtbij bekijken.

In vergelijking met een gewoon stalen verzinkte tank is een tank in RVS tot 40% lichter. Dit komt omdat het gebruikte roest vast staal dunner is dan gewoon staal. Daarnaast is RVS steviger, lichter, slijtvast en heeft het een hoger afwerkingsniveau dan gewoon staal.

De nieuwe RVS mengmesttanks van DEWA bestaan met een inhoud van 16 tot 29 kubieke meter en in 2- of 3-assige uitvoering. Dankzij de gewichtswinst blijft een tridem tank van 29 kubieke meter inhoud en zonder wielaandrijving binnen de wettelijke normen op gebied van gewicht. De RVS tanks kunnen in vaste constructie op een DEWA onderstel gebouwd worden of als opbouw op een wisselchassis, in combinatie met bijvoorbeeld een silagebak.

De DEWA chassis zijn voorzien van een hydraulische ophanging en de gekende DEWA starre as sturing. Dankzij deze starre as sturing kunnen de tanks ook in hondegang achter de trekker meerijden, een optie die dikwijls gevraagd wordt. Standaard zijn de tanks van DEWA uitgerust met een touchscreen bediening. Daarnaast kunnen ze voorzien worden van de meest courante opties zoals een zuigarm, volledig opendraaiend achterdeksel, wielaandrijving, een weegsysteem of een turbovuller/losser. Voor het vullen en lossen zijn alle types pompen mogelijk. De pompen worden hydraulisch aangedreven door middel van het load sensing systeem van de trekker.

De nieuwe RVS mengmesttanks hebben een Europees gelijkvormigheidsattest (COC) en kunnen dus vrij verkocht worden in alle Europese lidstaten.

%d bloggers liken dit: