Lange afstandstransport met Fliegl Truck Line TOP

Drijfmest en digestaat worden over steeds langere afstanden getransporteerd. Om deze logistiek te optimaliseren ontwikkelde Fliegl de 3-assige oplegger STF 30000 Truck Line TOP.

Bij de ontwikkeling besteedde Fliegl extra aandacht aan het gewicht van de trailer. Dankzij de speciale constructie van de tank en het onderstel uit fijnkorrelstaal  bedraagt het  gewicht van de standaard uitvoering van de trailer met een tankinhoud van 30.000 liter slechts ca 5.900 kg. De tank, die uit RVS gemaakt is, krijgt een extra laklaag voor een nog lange levensduur.

Voor een verhoogde wendbaarheid is de trailer standaard uitgerust met vergrendelbare meegestuurde laatste as. De eerste as is een  liftas voorzien van wegrijhulp. De trailer is voorzien van luchtvering en schijfremmen.

Vullen kan via een  Vogelsang verdringerpomp met een capaciteit van 6.000 liter per min en een 180° zwenkbare aansluitbuis van 6” met een snelkoppeling. Voor het vullen met een externe pomp is de tanker standaard voorzien van een bovenop geplaatst pneumatisch gestuurd schuifdeksel van 700 x 700 mm. Voor het lossen is er naar wens een 8” of 10” aanzuigtrechter achteraan de tank voorzien. Bij gebruik van een mestcontainer kan er gelost worden via een zwenkbare 6” overlaadbuis met een lengte van 7 meter, die kan uitgerust worden met een draadloze afstandsbediening.

 

Previous post Breaking – Geen Agribex dit jaar
Next post Video: 4 Grimme Varitron’s rooien samen 1 veld
%d bloggers liken dit: