Pöttinger Servo T 6000 voor trekkers tot 500 pk

Pöttinger zet in op grote tractoren. Na de Lion 6002C en de Jumbo 7000 die beiden geschikt zijn voor trekkers tot 500 pk, is er nu de Servo T 6000 ploeg die eveneens ontwikkeld is voor trekkers in diezelfde vermogensklasse. De SERVO T 6000 is het resultaat van vele jaren ploegervaring en intensieve ontwikkelingswerkzaamheden. Het hoofdbalkgedeelte en het NOVA-steenbeschermingssysteem zijn vanaf de basis herzien om de betrouwbaarheid te optimaliseren.

De nieuwe halfgedragen Pöttinger ploegen bestaan in Standaard en PLUS (6 tot 9 scharen) en NOVA en PLUS NOVA (6 tot 8 scharen) uitvoering. De NOVA- en PLUS NOVA-ploegen zijn uitgerust met een hydraulische steenbescherming met een instelbare activeringsdruk tot 2.200 kg om schade aan de ploeg te voorkomen en ploegen zonder onderbreking mogelijk te maken. De nieuwe serie is verkrijgbaar met een punt-tot-puntafstand van 102 cm en een boomhoogte van 80 cm (90 cm optioneel).

Het TRACTIE CONTROL systeem op de SERVO T 6000 brengt het gewicht actief over van de ploeg naar de trekker. Dit betekent dat de achterwielen tot 1.100 kg zwaarder belast kunnen worden, terwijl de ploeg toch perfect de grond volgt. Het resultaat is een minimale wielslip en een brandstofbesparing tot 3,5 liter per hectare.  De montagegeometrie van tractoren blijft veranderen: banden zijn groter geworden en tractoren zijn hoger. Daarom heeft Pöttinger de geometrie van de nieuwe SERVO T 6000 aangepast en geoptimaliseerd om precies aan de afmetingen van nieuwe tractoren te voldoen. De halfgedragen ploeg wordt aan de trekker bevestigd met dubbelzijdige hefogen. Deze configuratie is geschikt voor alle mogelijke geometrieën van het montagesysteem. Een lange dissel biedt meer ruimte voor draaimanoeuvres en smalle opritten.

De instellingen die op de nieuwe halfgedragen ploeg moeten worden uitgevoerd, kunnen eenvoudig en intuïtief worden uitgevoerd in slechts enkele stappen. De werkdiepte wordt ingesteld met behulp van zwenkklemmen op het steunwiel. De voorbreedte kan worden ingesteld met behulp van de spanschroef aan de stabilisator – of optioneel hydraulisch. Indien nodig kan de werkbreedte bij de PLUS- en PLUS NOVA-versies hydraulisch worden aangepast aan de terreinomstandigheden, de toepassing en het trekkervermogen. Op die manier zijn altijd de beste werkresultaten verzekerd. De activeringsdruk van het NOVA-steenbeschermingssysteem kan gemakkelijk worden gewijzigd met behulp van een spoelklep op de trekker – de maximale activeringskracht bedraagt 2.200 kg.

De ploegbalk is zo geconstrueerd dat hij de belastingen die er tijdens het werk op komen te staan, nog beter opvangt. De krachten werken in rechte lijnen omdat doorbuigingen tot een minimum zijn beperkt. Dit maakt efficiënt gebruik van de trekkracht van de trekker. Bovendien beschermt de nieuw ontworpen constructie alle lagerpunten en gemonteerde onderdelen.

Previous post Kverneland Group start uitkeren donatie voor agrarisch ondernemers uit het overstromingsgebied
Next post Agribex: Zilveren Aar voor Delvano
%d bloggers liken dit: