Väderstad vernieuwt Spirit 400C/S

Väderstad vernieuwt hun pneumatische Spirit 400C/S zaaimachine. Zo wordt de 4 meter brede machine onder meer uitgerust met het innovatieve E-Control controlesysteem.

“Het is bekend dat de Spirit-serie indrukwekkende precisie biedt bij hoge werksnelheden op het veld. Door de nieuwe update van Spirit 400C / S profiteert het van de belangrijkste kenmerken van de grotere modellen in het Spirit-assortiment”, zegt Björn Jeansson, commercieel productmanager voor zaaimachines bij Väderstad.

De Spirit 400C / S is uitgerust met een tank van 3.740 liter (3.900 op de C-versie) en een geïntegreerde ventilator. Danzkij de twee serviceplatforms en een open machine-ontwerp, biedt de machine uitstekende toegang tot alle componenten. Met vernieuwde hydraulica wordt de Spirit 400C/S geleverd met actieve zaaischijfdruk, instelbare na-eg druk en automatische kopakker management.

“In het veld heeft de chauffeur volledige controle over het zaaien via het iPad-besturingssysteem Väderstad E-Control. Door de Spirit 400C/S uit te rusten met SeedEye-blokkeringsbewaking, kan de zaad- en mestafgifte in realtime worden gevisualiseerd. Mocht er toch een afwijking optreden, dan geeft het SeedEye-systeem direct een waarschuwing zodat eventuele impact op het zaaien snel kan worden verholpen”, aldus Björn Jeansson.

De nieuwe Spirit 400C/S is beschikbaar als Spirit 400S-versie met alleen zaad, of als combiversies Spirit 400C FIX en Spirit 400C InLine. De FIX-versie plaatst de kunstmeststof in stroken van 5 cm breed op een rijafstand van 125 mm, voor elke zaairij. De Spirit 400C InLine is ontworpen om een lage startbemesting toe te dienen in een aparte uitlaat, samen met de zaden in de zaadkouter.

De nieuwe Spirit 400C / S gaat in februari 2021 in productie.

 

%d bloggers liken dit: