Wild redden met Pöttinger Sensosafe

Pöttinger toonde op Agritechnica 2017 het Sensosafe systeem, waarmee aanrijdingen met wild tijdens het maaien konden voorkomen worden. De fabrikant kreeg hier toen een Zilveren Medaille voor. Het systeem is de afgelopen jaren uitvoerig getest, en is nu praktijkrijp volgens de fabrikant.

Jong en klein wild zoekt dikwijls de beschutting van lang gras op. Omdat deze dieren eerder schuilen dan vluchten lopen ze reëel gevaar tijdens het maaien. Wanneer een dier gedood wordt tijdens het maaien en mee de kuil in gaat bestaat er kans op botulisme, een vergiftiging die quasi altijd tot de dood lijdt bij dieren. Om dit te voorkomen ontwikkelde Pöttinger het Sensosafe systeem, dat gebruik maakt van optische sensoren om wild voor de maaiers te detecteren.

Wanneer de sensoren wild voor de maaier detecteren wordt deze automatisch opgeheven en wordt er signaal aan de bestuurder gegeven zodat deze kan remmen en een aanrijding vermeden wordt. De Sensosafe sensoren worden vooraan op de frontmaaier gemonteerd, voor de zijmaaiers wordt de trekker uitgerust met een frame met sensoren.

%d bloggers liken dit: