Claas breidt uit in Rusland

Begin mei zijn de werkzaamheden gestart voor de uitbreiding van de werkplaatsen voor de metaalbewerking, het schilderwerk en de logistieke ondersteuning in de Claas-fabriek in Krasnodar (Rusland). De uitbreiding dient als onderdeel van de modernisering van de onderneming. Eind 2021 zal het bedrijf ongeveer 680 miljoen roebel (8,5 miljoen euro) geïnvesteerd hebben in de bouw, de extra apparatuur en herinrichting van de fabriek. 
Door de uitbreiding van de gebouwen groeit de metaalbewerkingsruimte van de huidige 11.000 m2 naar 16.000 m2. Het transportsysteem in de spuiterij wordt 700m langer, tot 3000m. Daarnaast komt er een extra logistieke werkplaats met een capaciteit van 1100 opslagplaatsen. “Het belangrijkste doel van de modernisatie is het in lijn brengen van de engineering- en productieprocessen met de veranderingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd in de modellenreeks van de Tucano maaidorsers. Elke maand worden er gemiddeld 25 tot 30 verbeteringen doorgevoerd in het machineontwerp. Claas-ingenieurs passen op die manier de machines aan de eisen van de klant aan en implementeren het ontwerp en de andere veranderingen op basis van de praktische ervaring die is opgedaan met de maaidorsers in Rusland en het buitenland,” Aldus Roman Prokuratov, technisch directeur van de CLAAS-fabriek in Krasnodar.
“Het verbeteren van graanoogstmachines en de productielocaties is een continu proces en kan ook onder de huidige moeilijke economische omstandigheden niet worden gestopt. We moeten met vertrouwen naar de toekomst kijken en alle noodzakelijk technische voorwaarden scheppen om de Russische markt niet alleen vandaag maar ook morgen te voorzien van hoogwaardige landbouwapparatuur. De focus op het voorzien in de behoeften van de Russische boeren is een prioriteit voor onze fabriek en dat blijft zo,” reageert Ralf Bendisch, Algemeen directeur van de Claas-fabriek.

Bron: Claas Holland

%d bloggers liken dit: