Ludo Pauwels invoerder ROC voor België en Luxemburg

Ludo Pauwels bvba, dat al 10 jaar Fliegl importeert in België, breidt hun gamma uit. Sinds 1 april van dit jaar verzorgen zij ook het importeurschap van het Italiaanse ROC voor België en Luxemburg.

‘Daar Fliegl met de Büffel zijn intrede maakt in de grasoogst lag het voor ons voor de hand om een gepast middel te vinden om mooie zwaden te maken’, vertelt Ludo Pauwels zelf.

De uitbreiding van het a reaal gras en de groei van eiwithoudende bladgewassen zoals luzerne, klaver en snelle lenterogge maken het gebruik van bandharken interessanter.  Ook de melkveehouders worden zich meer en meer bewust van het telen van kwaliteitsvolle eiwitrijke producten van eigen bodem. Een bandhark heeft het grote voordeel dat het te harken gewas niet over de bodem gesleept wordt, waardoor blaadjes niet verloren gaan en vervuiling van het gewas met aarde en stenen voorkomen wordt. Daarnaast kan ook sneller gereden worden tijdens het harken en het zwad is egaler en luchtiger dan bij een traditionele zwadhark. Daardoor kan het gewas verder drogen in het zwad en wordt er vaak een schudbeurt uitgespaard. Ook geeft dit als resultaat dat de machine die het gras opraapt duidelijk meer capaciteit haalt.

Voor Pauwels viel de keuze op ROC, dé specialist in bandharken en marktleider in Europa. ROC bouwt sedert 2005 uitsluitend bandharken en het gamma is enorm, van 3 meter tot 12 meter werkbreedte. Er zijn modellen beschikbaar voor in de fronthef van de trekker of als getrokken machine achter een (lichte) trekker. Het unieke concept van de professionele machines van ROC is onder andere te herkennen in de pick-up met 6 tandarmen,  het tandemwielstel onder de pick-up, de industriële afvoerband, het geveerde wielstel en de afwerking op ongekend niveau.  De bandhark van ROC is het origineel, vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard.

Om de kwaliteit en het gebruiksgemak van de ROC bandhark aan te tonen heeft Ludo Pauwels bvba een type T 730 beschikbaar voor het seizoen 2020.

%d bloggers liken dit: