Krone breidt haar harkenportfolio uit met nieuwe vierrotorhark

Met de Swadro TC 1370 breidt Krone haar harkenportfolio uit met een middenafleghark met vier harkelementen.

De standaarduitvoering van de nieuwe hark beschikt over talrijke comfort eigenschappen zoals een hydraulisch verstelbare bodem ontlasting op elk element, elektrisch verstelbare werkhoogte instelling en elektrisch instelbare kopakker hoogtes. Daarnaast heeft de hark over een geheugenfunctie die de werk- en zwadbreedtes onthoudt. De hark heeft een werkbreedte van 10,80 m tot 13,70 m en zwadbreedte van 1,40 m tot 2,60 m.

De hark is standaard uitgevoerd met een tweepunts-aanbouwbok, optioneel kan ook gekozen worden voor een K80 kogelkoppeling. Wat betreft de hydraulische aansluiting aan de trekker biedt Krone twee mogelijkheden: standaard met Load Sensing of optioneel via een doorstroomventiel. De TC 1370 wordt standaard uitgevoerd met luchtdrukremmen, terwijl er optioneel voor hydraulische remmen gekozen kan worden.

Een nieuwe, tweedelige, kunststof beschermkap aan de voorzijde beschermt de elektronica, het hydrauliekblok en de luchtdrukventielen. De achterzijde wordt gekenmerkt door haar compacte design voor een goed overzicht tijdens het harken. LED-verlichting en waarschuwingsborden zorgen voor veiligheid op de weg. Het hoofdframe van de TC 1370 kan hydraulisch zakken, waardoor de hark eenvoudig in transportstand onder de 4 meter hoogte gebracht kan worden zonder dat tandarmen moet ingeklapt of gedemonteerd worden.  Standaard is de hark voorzien van 620/40R22.5 banden, indien gewenst zijn 710/35R22.5 banden verkrijgbaar.

De voorste twee harkelementen zijn uitgevoerd met 4 lift-tanden per tandenarm, terwijl de achterste twee harkelementen over 5 lift-tanden per tandenarm beschikken. De Krone TC 1370 heeft een hydraulisch verstelbare rotor ontlasting met geïntegreerde schokdemping, het Soft-Down automatisme en elektrisch instelbare kopakker hoogtes. De hydraulisch verstelbare rotor ontlasting kan tijdens het rijden traploos door de chauffeur worden aangepast. Het Soft-Down automatisme zorgt ervoor dat de harkelementen voorzichtig worden neergelaten. De kopakker hoogtes van de harkelementen kunnen direct vanuit de cabine worden ingesteld.

Standaard worden de onderstellen van de vier harkelementen van de Swadro TC 1370 uitgevoerd met vier tastwielen, waarbij alle tastwielen pendelend en nalopend zijn. Optioneel is er ook een onderstel met zes tastwielen verkrijgbaar. De hoogte van de harkelementen wordt eenvoudig en snel ingesteld via de bedieningsterminal, waarbij gekozen kan worden om deze individueel in te stellen of alle vier tegelijkertijd nadat er één “basis rotor” is ingesteld. Voor wisselende gewassen en omstandigheden kunnen twee werkhoogtes opgeslagen worden en vervolgens per knopdruk geselecteerd worden.

De nieuwe bedieningsterminal van de TC 1370 is overzichtelijk en wordt gekenmerkt door gebruikscomfort. De TC 1370 wordt standaard met een ISOBUS-terminal bediend, terwijl er optioneel ook voor de nieuwe Krone DS 100, Krone DS 500, CCI 800 of CCI 1200 ISOBOS-terminal gekozen kan worden. Voor nog meer gebruiksgemak zijn er twee joysticks beschikbaar; de bekende WTK-joystick of de nieuwe CCI A3-joystick.

 

%d bloggers liken dit: