Record Trailers voegt transporttank toe aan gamma

Het mengmestseizoen is dikwijls een druk seizoen. Om de logistiek tijdens deze drukke momenten te optimaliseren ontwikkelde Record Trailers de Evo-Trans V 25000, een polyvalente transporttank die niet alleen geschikt is voor transport van mengmest en digestaat, maar ook voor alle andere courante vloeibare producten. De tank is zowel geschikt voor landbouwers als voor loonwerkers en coöperatieven.

De Evo-Trans V 25000 heeft een inhoud van 25.000 liter en maakt voor het vullen en lossen van de tank een Jurop PNR 155 vacuümpomp op de blad geveerde dissel. In combinatie met de Turbo-Flow turbovuller, bedraagt de vultijd van de tank ongeveer 2 minuten. Dit alles resulteert in minimaal tijdverlies en uiteindelijk ook in meer vrachten per dag.  Het vulniveau van de tank kan in het oog gehouden worden door middel van een plexy glazen niveaupeilbuis met een diameter van 100 mm. Achteraan is de tank voorzien van een mechanische draaikoppeling met een 6” Perrot snelkoppeling. Deze draaikoppeling is op het laagste punt van de tank gemonteerd om de tank volledig leeg te kunnen pompen bij overpompwerkzaamheden.

De Evo-Trans V 25000 is voorzien van een hydraulische paraboolvering op het tridem onderstel met meelopende achterste stuuras. Wanneer veel moet gemanoeuvreerd worden met de transporttank kan ook gekozen worden voor een extra meelopende stuuras of 2 gedwongen stuurassen.

De Evo-Trans V 25000 transporttank kan naar wens voorzien worden van een aantal opties zoals een frontaal opgebouwde zuigarm, die kan omgeschakeld worden voor zowel links als rechtse montage. De zuigarm is standaard uitgerust met een volgorde-ventiel, waardoor slechts 1 dubbelwerkend ventiel op de trekker nodig is. Het bijhorende koppelstation en zuigslang kunnen aan de zijkant van de tank bevestigd worden voor transport tussen verschillende laadplaatsen. Om de tank sneller te vullen kan deze voorzien worden van de Turbo-Flow turbovuller. Deze kan zowel aan de zijaansluiting van de tank geplaatst worden voor manuele aankoppeling of rechtstreeks op de zuigarm. Met de Turbo-Flow wordt schuimvorming tijdens het laden tot een minimum beperkt waardoor de tankinhoud optimaal kan benut worden. Daarnaast wordt de tank sneller gevuld, terwijl de vacuümpomp minder belast wordt. De turbovuller wordt hydraulisch aangedreven door de gemonteerde hydromotor.

Vullen van de tank kan ook door middel van externe systemen (pompen of stationaire installaties). Hiervoor kan de Evo-Trans V 25000 transporttank optioneel uitgerust worden met een 8” bovenvultrechter. Deze trechter kan zowel gebruikt worden voor het laden als het lossen van de tank. De bovenvultrechter is voorzien van een dompelbuis in de tank, zodat ook zelfrijdende mestverspreiders met zuigarm rechtstreeks uit de tank kunnen laden. Wanneer nood is aan een groter debiet kan ook gekozen worden voor de 12” bovenvultrechter. Deze is voorzien van een extra grote gegalvaniseerde lostrechter.

Voor het lossen in vaste tanks of (pomp)containers kan de Evo-Trans V 25000 ook uitgerust worden met een hydraulische losarm. De losarm, die boven op de tank gemonteerd wordt, is voorzien van een industriële hydraulische draaikrans. De draaikoppeling is voorzien van sensoren om het eindpunt van de arm te bepalen zodat schade aan de hydraulische leidingen voorkomen wordt. De draaicirkel van de losarm bedraagt 240°.

Alle functies van de tank kunnen elektrische bediend worden met de standaard schakelkast. Optioneel kan dit ook uitgevoerd worden met ISOBUS bediening met een apart scherm of via het scherm van de trekker met eventueel gebruik van een joystick.

%d bloggers liken dit: