Manitou komt met Ultra Light verreiker

Manitou stelde in een videoboodschap de kleinste verreiker ter wereld voor. De Ultra Light Manitou vindt zijn plaats daar waar compacte knikladers te kort schieten in hefhoogte.

De ULM weegt 2.700 kg inclusief toebehoren, is minder dan 1,5 meter breed en net 1,9 m hoog. Bij de ontwikkeling van de compact verreiker hebben de ingenieurs van Manitou belangrijke eigenschappen zoals motorvermogen, hefhoogte en hefvermogen behouden. De precieze cijfers hiervan zijn nog niet meegedeeld.
De ULM is vierwielaangedreven en heeft vierwielbesturing. De achteras is een pendelas om ook op oneffen terrein aangenaam te rijden. In de cabine vinden we de Manitou JSM joystick terug voor de bediening van de machine.

Hoewel de machine in de eerste plaats ontwikkeld is voor gebruik op werven ziet Manitou zeker toepassingen in de landbouw. Door zijn compacte bouw kan de ULM vlot ingezet worden in lage of kleine stallingen, maar ook in serres of op tuinbouwbedrijven. De eerste Manitou ULM verreikers kunnen eind dit jaar besteld worden.

%d bloggers liken dit: